HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

Jól teljesítettek a Jegesmedvék

2007. április 1. (vasárnap) 15:00
 
A Miskolci Jegesmedvék JSE OB I-es jégkorongcsapata a Ferrencvárossal vívott parádés találkozót. A szezon utolsó miskolci meccsén, amely március elején volt, a miskolciak 4:2 arányban nyertek, ezzel megszerezték az 5. helyet, és teljesítették a kitűzött célt.

Tavaly nyáron a jégen kezdődött ismerkedésem a csapattal – kezdte a beszélgetést Jan Faith, az MJJSE szlovák vezetőedzője.

– Már az elején éreztem, hogy a sok edzés, a jégcsarnok adta új helyzet miatt lesznek hullámvölgyek, lesznek úgymond fáradt időszakok a csapat életében. Szerencsére mindezek ellenére összességében jól játszott, jól teljesített a gárda.

„Bentmaradt” gólok

A csapatrészekről szólva Jan Faith elmondta: a három kapus – Rácz Balázs, Pál Szabolcs, Duschek Dávid – közül Pál volt a legrosszabb helyzetben, miután megsérült. Ugyanakkor Duschek tulajdonképpen berobbant a csapatba, ráadásul a korosztályos válogatottnak is kerettagja lett. „A védőktől többet vártam, sajnos többször is előfordult, hogy a nagy akarásba sokszor hiba csúszott” – értékelt a szakvezető. A csatárok? A vezetőedző szerint a miskolci sorokban több gól maradt, annak ellenére, hogy sok-sok ígéretes helyzetet alakítottak ki.

Hazai specialitás

A több, mint félesztendős közös munka után a mester így foglalta össze a magyar és a szlovák jégkorong közötti különbséget:

– A legfeltűnőbb az, hogy a csapat idősebb hokisai nem mentek át a különböző korosztályokon – szemben a szlovák hagyományokkal. Sok játékos – többnyire kényszerűségből – elég fiatalon került a mélyvízbe, és azonnal a felnőttek között mutatkozott be. Több tehetséges korongos nem igazán, tudja, hogy saját korosztályában
mire lehet képes, hiszen azonnal a nagyoknál kell jégre menni.

Profik mögött

Egyértelműen reális eredménynek tartom a bajnoki 5. helyet, ugyanis profi csapatok előzték meg a Miskolci Jegesmedvéket – fogalmazott a szlovák tréner.

– Sőt! Bármilyen meglepő, én a Fradit is a profik közé sorolom. Az külön öröm számomra, hogy a bajnok Alba Volán és a

bronzérmes Csíkszereda kivételével mindenki ellen tudtunk meccset nyerni. Az erdélyi gárda ellen viszont volt két olyan 4:3-ra elveszített találkozónk, amelyen akár mi is diadalmaskodhattunk volna. Az előrelépés lehetősége tehát benne van a miskolci jégkorongosokban, s erre, a folytatásra jó esély van Jan Faithtal, hiszen a 2007/2008-as szezonra már szóbeli megállapodást kötött az MJJSE elnökével, Egri Istvánnal.

Vissza