HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

Műfüvespálya-avató Mezőkövesden

2009. május 18. (hétfő) 11:08
 
Befejeződött a Mezőkövesdi Sportegyesület területén zajló infrastrukturális fejlesztés. A jelentős komfortot biztosító fedett lelátó, valamint a felkészülésben nagy segítséget nyújtó nagyméretű műfüves játéktér ünnepélyes átadásra május 17-én került sor.

Az elmúlt egy esztendőben soha nem látott mértékben fejlődött a 34 esztendős Mezőkövesdi Sportegyesület.  Egy évvel ezelőtt a klubépületében kezdődött a rekonstrukció. A nyílászárók cseréje mellett korszerűsítették a villamossági hálózatot, a valamint a fűtésrendszert. A vizesblokkok teljes felújítása mellett kijavították a tető szigetelését. Az épületet kívül - belül lefestették és a helyiségek átalakításának köszönhetően lényegesen jobb körülmények várják a sportolókat. Az épület mellett a füves pályán automata öntözőrendszert alakítottak ki valamint a folyamatos igénybevétel miatt elhasználódott gyepszőnyeget is részlegesen – a két 16-oson belül és a kezdőkörben - kicserélték. A fejlesztés ezzel nem fejeződött be 2008-ban. Mezőkövesd önkormányzata a tavalyi év közepén megvásárolta az ún. tűzoltó pályát, melyet felújítottak és ma már az utánpótlás központjaként működik.

[5_960] Lelato1.jpg

Kiemelkedő jelentőségű beruházás

A nagyszabású, közel 130 millió forintos beruházásnak a munkálatai március elején kezdődtek meg. A fejlesztésnek köszönhetően a Városi Sportpályán egy nagyméretű, világítással és 200 fős lelátóval ellátott műfüves pályát alakítottak ki. A füves pályán a lakótelep felőli oldalon egy 600 férőhelyes fedett lelátó, valamint az  ún. tűzoltópályán létesített utánpótlásközpontban egy kis műfüves játékteret alakítottak ki.

[6_960] Mufuves.jpg

Hosszú távú megoldás

A műfüves játékterek hosszú évekre biztosítani fogják a Mezőkövesdi Sportegyesület felnőtt, valamint utánpótláscsapatainak felkészülését, ezen túlmenően kiváló lehetőségeket jelenthet más csapatok számára is. A Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, a Városi Sportcsarnok valamint a világítással ellátott műfüves pályák kiváló felkészülési lehetőséget kínálnak a legmagasabb osztályban szereplő együtteseknek is.

[3_960] NoiFoci.jpg

[1_960] Lelato2.jpg

[4_960] Avatas1.jpg

Színes programok a pályaavatón

Május 17-én vasárnap reggeltől estig "avatták" a pályákat. Az óvodásoktól kezdve a női labdarúgócsapaton át egészen az öregfiúkig bezárólag minden korosztály pályára lépett. Délelőtt Nemzeti Utánpótlás labdarúgótorna volt, majd általános- és középiskolás csapatok mérkőztek. A program délután női Megyei I. osztályú bajnoki mérkőzéssel folytatódott. Mezőkövesd Zsóry és Abaújszántó csapata játszott. Ezt követően kezdődött a hivatalos átadó ünnepség, amelyen részt vett Bánki Erik, az Országgyűlés Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke, Nemes Ferenc a Magyar Labdarúgó Szövetség alelnöke, Elbert Gábor, az MLSZ főtitkára, Kaló József, az MLSZ Amatőr Bizottságának elnöke, Ferencz Gyula, az NB III-as Mátra csoport Versenyrendezési Bizottságának elnöke. Jelen volt továbbá Mohácsi Lajos, a Nógrád megyei Játékvezetői Bizottság tiszteletbeli elnöke, Balázs András, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke, dr. Mezey György, az FC Fehérvár sportigazgatója, Répás László, a Mátra csoport titkára, valamint Kósa lajos, Debrecen polgármestere.

[7_960] Avatas3.jpg

A köszöntők után Tállai András, Mezőkövesd polgármestere a meghívott vendégekkel közösen átadták az új sportlétesítményt.

[8_960] Avatas2.jpg

[2_960] Mezokovesd.jpg

A  hivatalos átadást követően négycsapatos felnőtt labdarúgótornával folytatódott a rendezvény. Mezőkövesd Zsóry felnőtt csapata mellett az egyaránt élvonalban szereplő Kecskemét és Diósgyőr, valamint az NB II-es Felcsút játszott. A nap záró akordja a mezőkövesdi és a balmazújvárosi öregfiúk "villanyfényes" bemutatója volt.

Az 1975. január 31-én  alapított sportszervezet hét szakosztállyal kezdte meg működését, napjainkban négy szakosztállyal büszkélkedhet. A férfi és női labdarúgók mellett, sakk, úszó, valamint ökölvívó tagozata van a sportszervezetnek.

 

Vissza