HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
ajánló

7végi programok

2015. július 13. (hétfő) 11:47
 
Programajánlónk 2015. július 18-19-i időszakra kínál változatos rendezvényeket B.A.Z. megyében.

[1_960] dios2.jpg

- Diósgyőri vár - Szt. Hedvig legendája - 2015. július 18.
Este héttől ismét éjszakai programokkal várja a látogatókat a Diósgyőri vár, ezúttal Szent Hedvig királynő emléknapja alkalmából. Az éjszakai vártúrákon megelevenedik Nagy Lajos király lányának legendás élete, tűzlovasok világítják meg az éjszaka sötétjét, tiszteletüket teszik vásári komédiások, de lesz középkori divatbemutató és táncház is.
 

[2_180] kisvasut.jpg- Lillafüredi Kisvasút programok - 2015 július 18.
A Lillafüredi Kisvasút Magyarország egyik legszebb vonalvezetésű kisvasútja, valódi hegyi pálya. Vonala meredek hegyoldalakban, különleges völgyhidakon, alagutakon vezet keresztül. Városi környezetből indulva, a diósgyőri vár közeléből juthatunk el vonataival számos látványossághoz: a Garadna völgyben a Hámori-tó partján kanyarogva a lillafüredi Palotaszállóhoz, vízeséshez, barlangokhoz, az újmassai őskohóhoz, és számos gyalogos túra kiindulópontjára.

 

 

 

- Bogácsi sörfesztivál - 2015 július 18.[3_180] sor.jpg
A `folyékony kenyér` szerelmeseinek hétvégéje Bogácson

 

 

 

 

 

[4_180] var.jpg- Sárospataki Rákóczi vár (Várostrom) 2015. július 18 - 19.
Sárospatak kiemelkedő programja az Ostromhétvége. Bethlentől Rákócziig címmel kétnapos programra, várostromra várják az érdeklődőket Sárospatakon. Hatodik alkalommal kerül megrendezésre a XVII. századi katonai életet bemutató, a Rákócziak korát megidéző hadászati program és várostrom a sárospataki Rákóczi-várban 2015. július 18-19.-én. A történelmi fesztiválon a 16-17. század hadviselési szokásaival, katonaéletével, valamint a kor zenéjével és gasztronómiájával ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Élményekkel teli történelmi időutazáson vehetnek részt azok, akik ellátogatnak a Perényiek és Rákócziak egykori erősségébe, a napjainkban a Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeumának otthont adó sárospataki várba.

Vissza